Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ

Παρακάτω δημοσιεύω ενδεικτικά κάποια περιστατικά που έπεσαν στην αντίληψή μου, με πρωταγωνιστές αστυνομικά αγγελούδια, αλλά και γεγονότα κρατικής καταστολής που έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα περιστατικά είναι απειροελάχιστα σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, τα οποία είτε δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είτε αποκρύπτονται επιμελώς από τους προστάτες τους. Το φασιστικό Κράτος τυλίχτηκε με τον μανδύα του σοσιαλισμού για να μας πείσει για τον ανθρώπινο και τον κοινωνικό του ρόλο. Ποιους νομίζουν ότι ξεγελούν οι γελοίοι όταν και ο πιο αποξενωμένος άνθρωπος στην πιο απομονωμένη περιοχή της χώρας έχει καταλάβει ότι το Κράτος όποιο προσωπείο και να φορέσει δεν θα πάψει ποτέ να ξεγυμνώνεται σαν επιδειξίας και να μας αποκαλύπτει το πραγματικό του ρόλο; Αυτόν της στυγνής καταστολής, της σήψης, της κοροϊδίας, της ωμής βίας, της ύαινας που τρέφεται και αναζωογονείται με το αίμα της κοινωνίας.
(Η πρόταση για συμμετοχή στις απόψεις του blog όλων των ενδιαφερομένων ισχύει επ αορίστου. Περιστατικά που μας διαφεύγουν θα ήταν χρήσιμο να συμπληρώνονται από τον καθένα σας, για μια ολόπλευρη και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση.)

- 24/9/2009 Συλλαμβάνεται 22χρονος αστυνομικός στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν ποσότητες από χάπια και άλλες ναρκωτικές ουσίες, καθώς και πλαστά (παραποιημένα) δελτία ταυτότητας, ικανότητας οδηγού και δελτίο ειδικού εισιτηρίου. Εκκρεμεί η δικαστική απόφαση για ναρκωτικά και πλαστογραφία.


- 25/9/2009 Συλλαμβάνεται υψηλόβαθμος Τούρκος αστυνομικός αξιωματούχος για σχέσεις με ναρκωτικά. Ο Εμίν Αρσλάν, αντιπρόεδρος της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, ο οποίος ηγείται μονάδα κατά της διακίνησης ναρκωτικών για περίπου επτά χρόνια, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη με κατηγορίες διαφθοράς και σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών. Ο Αρσλάν είναι ύποπτος για προστασία βαρόνου των ναρκωτικών, ο οποίος συνελήφθη σε έφοδο τον προηγούμενο μήνα. Ο μπάτσος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

- 26/09/2009 Στις 1:30 το βράδυ 15 περίπου αστυνομικοί (κάποιοι ντυμένοι με πολιτικά) εισέβαλαν στο σπίτι όπου έμενε ο 25χρονος Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ την ώρα που κοιμόταν. Αφού ξυλοκόπησαν όσους διέμεναν στο σπίτι, άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές. Τον έσυραν βίαια κρατώντας τον απ' τα πόδια μέχρι την πόρτα του σπιτιού και συνέχισαν μ' αυτόν τον τρόπο μέχρι το αυτοκίνητο της αστυνομίας που βρισκόταν έξω, με αποτέλεσμα να χτυπά το κεφάλι του στα σκαλιά της εξώπορτας του σπιτιού. Έπειτα τον μετέφεραν στο Α.Τ. Νίκαιας. Στο τμήμα κρατήθηκε 3 μέρες και υπέστη απάνθρωπα βασανιστήρια. Κρατούνταν δεμένος με τα χέρια πισθάγκωνα και κρεμασμένος, ενώ αρκετές φορές υποβλήθηκε σε ηλεκτροσόκ.
Τρεις μέρες μετά τη σύλληψή του επέστρεψε στο σπίτι του φέροντας βαριά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έμεινε στο σπίτι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 9/10 οπότε και οι συγκάτοικοί του τον βρήκαν νεκρό. Όλες τις προηγούμενες μέρες ανέφερε πως υπέφερε από πόνους, με την κατάσταση να χειροτερεύει το βράδυ της Πέμπτης 8/10. Παρά τους πόνους τους, οι συγγενείς τρομοκρατημένοι από το ενδεχόμενο σύλληψης και ανάλογου βασανισμού δίστασαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο ή να καταθέσουν στην αστυνομία. Υπήρξαν μάρτυρες του βασανισμού, που μετά το θάνατο του Μοχάμεντ εξαφανίστηκαν ή αρνήθηκαν να καταθέσουν για το περιστατικό. Οι ίδιοι μάρτυρες στην αρχή είχαν καταγγείλει το συμβάν στην Πακιστανική κοινότητα αλλά πλέον κρύβονται και αρνούνται να καταθέσουν. Υπάρχει σαφής ένδειξη για προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της αστυνομίας και εκβιασμού των μαρτύρων.

- 6/10/2009 Σύλληψη αστυνομικού για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στη σύλληψη 43χρονου αστυνομικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης προέβησαν συνάδελφοι του μετά από τον εντοπισμό πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους το οποίο και κατηγορείται ότι κατείχε. Ο 43χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απ' όπου ζήτησε και πήρε αναβολή.
Οι αστυνομικοί του τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι ο συνάδελφός τους έμπαινε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού, μέσα από το γραφείο του στον 1ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, την ώρα της υπηρεσίας του.
Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας φορητός υπολογιστής, 5 σκληροί δίσκοι και 16 dvd πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους. Στην νέα δίκη που ακολούθησε ο αστυνομικός απαλλάσσεται από τις κατηγορίες...!!!

- 8,9,10/10/2009 Το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτώβρη εκατοντάδες μπάτσοι (διμοιρίες ΜΑΤ, ειδικοί φρουροί, ομάδα Ζ, ομάδα Δ, ασφαλίτες) αποκλείουν και περικυκλώνουν απρόκλητα για πολλές ώρες το κέντρο της Αθήνας. Οι πραίτορες της ελληνικής δημοκρατίας πραγματοποίησαν δεκάδες εξακριβώσεις στοιχείων, σωματικές έρευνες, πάνω από 100 προσαγωγές και συλλήψεις περαστικών και κατοίκων με την αιτιολογία ότι απλά ζουν και αναπνέουν (παρά τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης για το αντίθετο με χημικά, σφαίρες και φυλακίσεις), με χουντικού τύπου συνθήκες κράτησης και ανάκρισης των προσαχθέντων. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και τις 2 επόμενες μέρες με τον στρατό κατοχής της δημοκρατίας να δίνει ρεσιτάλ κομπλεξισμού και καταστολής.

- 15/10/2009 Εργάτες και άνεργοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα. Η απάντηση του Κράτους είναι ξυλοδαρμοί και χημικά στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συγκέντρωση. 'Ένα ακόμα περιστατικό που δεν είναι τίποτα άλλο παρά προϊόν της ευρύτερης κατασταλτικής πολιτικής που ασκείται απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις.

- 17/10/2009 Το Σάββατο 17 Οκτώβρη, 400 διαδηλωτές και διαδηλώτριες πορεύτηκαν στους δρόμους της Νίκαιας σε μια πορεία οργής για την πρόσφατη δολοφονία του 25χρονου πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ από βασανιστήρια στο Α.Τ. Νίκαιας. Οι μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, Δέλτα και Ζήτα που «συνόδευαν» τη διαδήλωση, μπροστά, πίσω και σε παράλληλους δρόμους, υπέδειξαν την επίσημη τοποθέτηση του σοσιαλιστικού πια Υπουργείου Δημόσιας Τάξης : κάλυψη και στήριξη των βασανιστών φονιάδων, αστυνομική κατοχή της περιοχής για τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης. Όταν η πορεία φτάνει μπροστά στο Α.Τ. Νίκαιας, πολλοί από τους συμμετέχοντας εξαπολύουν επίθεση με πέτρες εναντίον του Α.Τ. Αργότερα και κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων πραγματοποιείται συνδυασμένη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ στην πίσω πλευρά και στα πλάγια της πορείας. Κάτοικοι από τα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια αποδοκίμαζαν και έβριζαν τον αστυνομικό στρατό κατοχής. Και ενώ κάποιοι αποκόπηκαν από το συντεταγμένο μπλόκ λόγω δακρυγόνων και κάποιοι άλλοι αποχώρησαν μετά το πέρας της πορείας, οι μπάτσοι προσαγάγουν 11 άτομα, από τα οποία συλλαμβάνουν 8. Στους 3 αποδόθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ οι υπόλοιποι 5 διώκονται σε βαθμό κακουργήματος σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο περί «απόκρυψης των χαρακτηριστικών κατά την τέλεση αδικήματος που αφορά σε διατάραξη κοινής ειρήνης» (κουκουλονόμος!). Η αστυνομική βαρβαρότητα δεν είναι παρά η κατασταλτική εκδοχή της κρατικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας: καταπίεση, εκμετάλλευση, υποταγή, θάνατος.

- 18/10/2009 Συνελήφθη 41χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα κατά τη διάρκεια επεισοδίου που είχε με αλλοδαπή στην Ομόνοια.
Ο 41χρονος, που κατά τη σύλληψη προέβαλε αντίσταση, κατηγορείται για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί οπλοφορίας – χρήσης όπλων από αστυνομικούς.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα υπηρεσιακό πιστόλι, μάρκας USΡ με γεμιστήρα 12 φυσιγγίων, ένας κάλυκας 9mm, μία γυναικεία περούκα και ένας μπερές. Παλαιότερα είχαν ξαναγίνει αναφορές στο πρόσωπό του για την διπλή ζωή του. Την ημέρα μπάτσος και το βράδυ ντυνόταν γυναίκα, έκλεβε, διαπληκτιζόταν (και ποιος ξέρει τι άλλα) με ιερόδουλες!!!

- 19/10/2009 Αστυνομικός που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου έβαλε σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών 28 δικογραφίες για υποθέσεις που είχε παραγγείλει ο εισαγγελέας με σκοπό να καταστραφούν.
Η πράξη του έγινε αντιληπτή από άλλους αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας οι οποίοι τον συνέλαβαν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα.

- 21/10/2009 Ξυλοκοπείται άγρια απο αστυνομικούς 17χρονος μετανάστης στο κέντρο κράτησης προσφύγων στην Παγάνη Λέσβου. Συγκεκριμένα απο φωτιά που εκδηλώνεται στα στρώματα του θαλάμου, οι μετανάστες ζητάν να προαυλισθούν μιας και δεν αντέχουν τις αναθυμιάσεις. Οι μπάτσοι που ανοίγουν τις πόρτες, αφήνουν να περνά ένα άτομο κάθε φορά το οποίο χτυπούσαν με τα γκλομπ όταν έβγαινε έξω. Στο τέλος 4 αστυνομικοί έπιασαν τον 17χρονο Μοχάμεντ Χουσέιν Χαντάρ και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν επί μισή ώρα, ώσπου ο ανήλικος λιποθυμά απο το ξύλο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση ο 17χρονος φέρει κακώσεις κεφαλής, αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, αριστερού ώμου, δεξιού αντιβραχιονίου και δεξιάς άκρας χειρός. 47 κρατούμενοι που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό, πραγματοποιούν επίσημη καταγγελία για το περιστατικό. Λίγες μέρες αργότερα, ο17χρονος που κρατείται στο Α.Τ. αποσύρει τις καταγγελίες του ενάντια στους μπάτσους, ενώ οι υπόλοιποι κρατούμενοι-καταγγέλοντες, αφού παίρνουν ροζ κάρτα επιβιβάζονται στο πλοίο της γραμμής και εξαφανίζονται στην Αθήνα. Σύνηθες προσπάθεια και προσφιλή τακτική συγκάλυψης του Κράτος και του μηχανισμού της αστυνομίας, μέσω απειλών, εκβιασμών και βασανιστηρίων... για απόσυρση κατηγοριών.

- 25/10/2009 Στα χέρια συναδέλφων του, έπεσε 25χρονος αστυνομικός στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αστυνομικός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών και όμως εξακολουθούσε να υπηρετεί στο σώμα. Επίσης είναι γνωστό πώς η ποσότητα γίνεται μικρότερη για να μην παραπεμφθεί κάποιος για εμπορία (ή και το αντίθετο).
ΜΠΑΤΣΟΙ - ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ

Αναβλήθηκε για 7η φορά!!! στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση και των παραγόντων της Ομοσπονδίας (νυν και πρώην στελέχη της ΕΠΟ) κκ. Βασίλη Χατζηαποστόλου (αναπληρωτής πρόεδρος), Αριστείδη Σταθόπουλου (β΄ αντιπρόεδρος), Γιώργου Γκιρτζίκη (ταμίας), Γιάννη Οικονομίδη (εκτελεστικός γραμματέας), Θανάση Παπαγιάννη (πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής) και Γιάννη Φαρφαρέλη (εμπορικός διευθυντής), οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Σταύρος Μαντακιοζίδης και συμπλήρωσε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελλάκος, κατηγορούνται για απιστία και πλαστογραφία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.
Η δίκη που έχει αναβληθεί έξι φορές διακόπηκε και ορίστηκε να συνεχιστεί στις 5 Νοεμβρίου. Τις προηγούμενες φορές, η δίκη αναβάλλονταν για λόγους του στυλ ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων παραμονές της δίκης πάθαιναν εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια!Τα αδικήματα για απάτη και πλαστογραφία εις βάρους του δημοσίου έχουν να κάνουν με παράνομες χρηματοδοτήσεις δύο σωματείων της Φλώρινας με χρήματα που προέρχονταν από τη ΓΓΑ, καθώς και για πλαστογράφηση της υπογραφής τού (τότε) αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Θανάση Κανελλόπουλου.
Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών την περασμένη Τρίτη δόθηκε λόγω απουσίας του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δικηγόρου Θανάση Κανελλόπουλου. Κι αυτό επειδή ο τελευταίος είχε δικάσιμο στην Πάτρα και δεν μπορούσε να πάρει αναβολή. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο εις βάρος του κ. Γκαγκάτση η πλαστογραφία της υπογραφής του κ. Κανελλόπουλου έγινε ώστε να φαίνεται πως συμμετείχε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, οι οποίες ομόφωνα αποφάσισαν απευθείας ανάθεση έργων στον Άγιο Κοσμά. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το έλλειμμα της ΕΠΟ ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ΣΔΟΕ έχει ανακαλύψει πολλές φορολογικές παραβάσεις και ήδη ψάχνει προσωπικούς λογαριασμούς του Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος τόσα χρόνια δεν ασκούσε επάγγελμα (δικηγορία) αλλά προήδρευε της ΕΠΟ, θέση που δεν είναι μισθωτή. Είναι φανερό πλέον πως ο αθλητισμός διοικείται από ένα ισχυρότατο μπλοκ παραγόντων – επενδυτών, οι οποίο αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο υπό άλλη οπτική γωνία.

ΟΠΑΔΙΚΑ ΝΕΑ

- Σύμφωνα με καταγγελία του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Πάοκ Κυριάκου Αλεξανδρίδη (ο οποίος κάποια φεγγάρια ήταν και παίκτης του ΑΡΗ), το βράδυ της 12ης Οκτώβρη και ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι του με το αυτοκίνητο μαζί με τον γιο του, στην περιοχή του Βότση, του επιτέθηκαν κάποιοι οπαδοί μας καταστρέφοντας το αυτοκίνητό του. Αν ισχύουν τα λεγόμενα του Αλεξανδρίδη, οι ανεγκέφαλοι που του επιτέθηκαν θα πρέπει τουλάχιστον να απομονωθούν από το οπαδικό κίνημα και από τους χώρους ή συνδέσμους που ανήκουν (αν ανήκουν). Ευθύνη έχουν και αυτοί που τους δέχονται στις τάξεις τους. Αν νομίζουν οι εν λόγω ανεγκέφαλοι, ότι μια επίθεση σε έναν βετεράνο ποδοσφαιριστή είναι αντίποινα για γεγονότα τύπου Σουρωτής είναι βαθιά νυχτωμένοι. Κάτι τέτοια περιστατικά μόνο κακό κάνουν στην ομάδα μας, στους οπαδούς μας, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους και το οπαδικό κίνημα.

-Πριν την έναρξη του ματς Ηρακλή-Πανιώνιου, συλλαμβάνονται 4 οπαδοί του Ηρακλή (δυο ανήλικοι), στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, επειδή κατείχαν και έπιναν κουτάκια με μπύρα!!! Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό με οπαδούς του Ηρακλή, πράγμα που μας κάνει να υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα είδος ψύχωσης από τους μπάτσους προς τους οπαδούς του γηραιού! Στο περιθώριο των διαμαρτυριών των οπαδών για την αδικαιολόγητη πολλαπλή παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ,(τουλάχιστον έξι!!), έξω από το πέταλο των φανατικών, αλλά και για τις συλλήψεις των 4, πραγματοποιήθηκαν μικρής έκτασης επιθέσεις ενάντια στα ΜΑΤ από τους Ηρακληδείς.
Η δίκη για τους 4 που ορίστηκε για την Πέμπτη 22/10 ει χε σαν αποτέλεσμα την χωρίς όρους αθώωση και των 4. Έξω από τον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 οπαδοί του γηραιού για συμπαράσταση (δίδαγμα για όλους τους οπαδούς. Μπράβο τους).

-Στο ματς με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, (από τις πιο άσχημες εμφανίσεις της ομάδας- Κόντη μπινέ τον μπούλο, άντε τράβα στον κουμπάρο σου) αμέσως μετά την απόφαση αποβολής του προπονητή του Εργοτέλη Καραγεωργίου, σημειώνονται ολιγόλεπτες αψιμαχίες (καρεκλάκια και αντικείμενα) μεταξύ των οπαδών μας και αυτών του Εργοτέλη, που όμως λήγουν σχεδόν αμέσως. Μετά τη λήξη του ματς, συλλαμβάνονται 2 οπαδοί μας με βάση τις καταγραφές των καμερών. Ο ένας αφήνεται ελεύθερος, ενώ ο άλλος παραμένει στο Α.Τ. Ηρακλείου και περνά από αυτόφωρο όπου του επιβάλλεται ποινή 18 μηνών με αναστολή.

-Πριν τον αγώνα βόλεϋ Παναθηναικού-Πάοκ στο Μετς, οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού συγκρούονται στο Παγκράτι σε σημείο κοντά σε σύνδεσμο φίλων του Ολυμπιακού. Εκτοξεύονται φωτοβολίδες εκατέρωθεν, σφυριά, πέτρες, λοστοί και άλλος βαρύς οπλισμός, πράγμα που προκαλεί σοβαρές υπόνοιες για προκαθορισμένο ραντεβού... Εδώ ο κόσμος καίγεται και το αιδοίον χτενίζεται...

-Μετά το ματς Αναγέννησης Καρδίτσας-Παναιτωλικού, λεωφορείο με οπαδούς της ομάδας του Αγρινίου που επιστρέφουν τα ξημερώματα, ανατρέπεται στην εθνική οδό σε σημείο που δεν υπάρχει διαχωριστικό διπλής κατεύθυνσης. Από τύχη δεν υπάρχουν θύματα, παρά μόνο αρκετοί ελαφρά τραυματίες. Περαστικά στα αλάνια.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Με τις πρόσφατες συλλήψεις των συντρόφων Αλφρέντο Μπονάνο και Χρήστου Στρατηγόπουλου για ληστεία στα Τρίκαλα, μου ήρθε στο μυαλό ο Νίκος Παλαιοκώστας.

Στα Τρίκαλα, την περιοχή δηλαδή που γεννήθηκε ο Νίκος Παλαιοκώστας, συνελλήφθησαν πριν λίγες μέρες οι σύντροφοι Χ. Στρατηγόπουλος και Α.Μπονάνο για ληστεία.
Τόσο οι σύντροφοι όσο και ο Νίκος δεν έχουν κατηγορηθεί ποτέ για αντικοινωνικές ενέργειες. Οι κατηγορίες των μεν αφορούν σε ληστεία τραπέζης ενώ του δε σε ληστείες τραπεζών και οικονομικά πανίσχυρων αφεντικών. Αν ο σκοπός τους ήταν η προσωπική ευδαιμονία, τότε θα είχαν ληστέψει όλο τον κόσμο όπως έκαναν οι φερόμενοι σαν θύματα τραπεζίτες, οι πολιτικοί, τα πάμπλουτα αφεντικά και γενικά όλα τα παράσιτα που εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους εκτός φυλακής.
Ο Νίκος Παλαιοκώστας δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία πολιτικής διάστασης άποψη. Υπήρξε ένας λαικός άνθρωπος, αξιοπρεπέστατος στη ζωή του, δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και πολλά από όσα πήρε από τους ισχυρούς τα μοίρασε σε όσους έκρινε ότι τα είχαν ανάγκη.
Στις 13 του Σεπτέμβρη του 2006, πριν από 3 χρόνια ο Νίκος πιάστηκε από τους μπάτσους διώκτες του έχοντας μαζί του μόνο 200 ευρώ όλα κι όλα. Με 2 αποδράσεις ήδη στο ενεργητικό του (από τις φυλακές Τρικάλων και Κορυδαλλού), ο Νίκος φρουρείται από πλήθος μπάτσων ενώ στήνονται κινηματογραφικές επιχειρήσεις για τη μεταφορά του από/προς τα δικαστήρια. Ο ίδιος, κουρασμένος στα 44 χρόνια του, τα περισσότερα από τα οποία πέρασε με τα σκυλιά της αστυνομίας στο κατόπι του, δηλώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να δραπετεύσει και ότι επιθυμεί να δικαστεί κατα συγχώνευση για να μην επιβαρύνουν τα έξοδα μεταφοράς του τον απλό κόσμο.
Υπενθυμίζω εδώ ότι κατηγορείται για την απαγωγή του επιχειρηματία Χαιτόγλου (ο οποίος επέστρεψε σώος μετά την καταβολή λύτρων), για 16 ληστείες τραπεζών και 23 κλοπές αυτοκινήτων. Πολλοί από όσους έχασαν τα αυτοκίνητά τους από το Νίκο, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω αφού ο φιλότιμος δραπέτης έβρισκε τρόπους να τους αφήνει χρήματα για τα αυτοκίνητα που έπαιρνε για να ξεφύγει από τους διώκτες του.
Ανθρωποι σαν το Νίκο δεν είναι ούτε ψεύτες ούτε πολιτικάντηδες. Οι θεαματικές αποδράσεις του αδερφού του Βασίλη μας δείχνουν ότι αν ήθελε ο Νίκος να δραπετεύσει θα μπορούσε να το κάνει. Τα λόγια του όμως ήταν μετρημένα και βαριά: δεν πρόκειται να δραπετεύσει ξανά.
Ο αετός που κέρδισε την εκτίμηση, όχι μόνο των ανθρώπων που βοήθησε αλλά της πλειοψηφίας των επαρχιωτών που τον γνώριζαν προσωπικά, των κρατουμένων, ακόμα και όσως είχαν την ατυχία να τον γνωρίσουν πάνω στις ληστείες, αυτή τη στιγμή βρίσκεται να επιβιώνει στα σίδερα.
Οσοι ξέρουν για τα άγρια και περήφανα αυτά πουλιά, τους αετούς, ξέρουν ότι η φυλάκιση είναι χειρότερη από το θάνατο.
Ο Νίκος, μέσα στη θλίψη του κελιού του, ξεχασμένος σχεδόν απ'όλους, αποκαθηλώνει όλους εκείνους τους ξεφτίλες που βγαίνουν κάθε εθνική γιορτή και μιλάνε για τα ελεύθερα πνεύματα των κλεφτών των βουνών. Αναιρεί κάθε αξιοπιστία όσων δακρύζουν υποκριτικά για τους αντάρτες της αντίστασης.
Εδώ είναι ο κλέφτης, εδώ είναι ο αντάρτης, εδώ είναι το ελεύθερο και περήφανο πνεύμα σας ξεφτιλισμένοι. Μέσα σε ένα κελί 2 επί 2 να αργοπεθαίνει σαν αετός στα σίδερα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΠΟΝΑΝΟ!

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ


*Συνεχίστηκε για ακόμα μια φορά το διαιτητικό τσίρκο της Σούπερ Λίγδας. Στον αγώνα με την Ξάνθη, η ομάδα μας, που προσπάθησε για την νίκη σε όλη την διάρκεια του ματς, έτυχε "ιδιαίτερης" μεταχείρισης απο τους εντεταλμένους ρέφερι της αθλητικής εξουσίας, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα μάτια τους σε τρείς καταφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι υπέρ μας. Το νικητήριο γκολ στο 92΄ ουδόλως μας κάνει να ξεχάσουμε τη συνεχόμενη εχθρική αντιμετώπιση. Η υπομονή έχει και όρια. Και αν αντιδράσουμε δυναμικά σε κάτι τέτοια φαινόμενα, τότε πάλι θα "βγει απο τα ρούχα του" ο κάθε "ευαίσθητος" δημοσιογράφος, η Ε.Π.Ο., πρόεδροι ομάδων, πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες και διάφοροι μαϊντανοί... για να μας υπενθυμίσουν οτι για την βία ευθύνονται οι οπαδοί, να κλείσουν οι σύνδεσμοι, να εφαρμοστούν αυστηρότερες ποινές για συλληφθέντες, να ενταθεί η καταστολή, ο έλεγχος, να πολλαπλασιαστούν οι κάμερες, να εφαρμοστεί άμεσα το ηλεκτρονικό εισητήριο... και άλλα επικίνδυνα.
*Προεκλογικά καμώματα της συμπολίτισσας ομάδας του Κράτους. Πέρα απο το ότι είναι η αγαπημένη ομάδα βουλευτών, υπουργών, μητροπολιτών, δημάρχων, νομαρχών και λοιπών "παροικούντων εν τη παράγκα" οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία θα κάνουν το παν για να την βγάλουν "λάδι", θα την ενισχύσουν με κρατικές χορηγίες, θα ανοίξουν τράπεζες την Κυριακή για να μην πάρουν τον οικονομικό κατήφορο και αντιμετωπίσουν διάφορες τιμωρίες και πάρα πολλά ακόμα, τώρα βρίσκονται ένα βήμα πριν την συμφωνία με το Κράτος στο να τους χαριστούν τα τεράστια χρέη τους στο δημόσιο...
ΚΟΥΦΑΛΑ ΠΑΟΚ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝ' ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΟΥ.
*Πανθρακικός- ΑΡΗΣ. Μέτρια απόδοση των ποδοσφαιριστών μας, με μια ενδεκάδα που συνεχίζει να αποτελείτε απο ανθρώπους που δεν το αξίζουν, αλλά "κλειδώνουν" θέσεις άλλων που κάθονται στον πάγκο ή βρίσκονται και εκτός δεκαεξάδας, αφού όπως φαίνεται οι προπονητές δεν λειτουργούν αυτόβουλα, αλλα πέρνουν οδηγίες από μάνατζερ-λαμόγια.
Πάνω απο 4.000 οπαδοί μας μετέτρεψαν το στάδιο της Κομμοτηνής σε Κλ. Βικελίδης, παραδίδοντας ακόμα μια φορά μαθήματα κερκίδας και συμπεριφοράς.
*Στον αγώνα κυπέλλου ΕΠΣΜ ερασιτεχνών της Τετάρτης, μεταξύ των εφήβων του ΑΡΗ και του Πάοκ στο γήπεδο της Σουρωτής, 3 διμοιρίες των ΜΑΤ με ασπρόμαυρη ένδυση, θαυμαστές του Μουσολίνι, πραγματοποιούν αιφνιδιαστική επίθεση τακτικής τύπου "νύχτα των κρυστάλλων" της ναζιστικής Γερμανίας, με αλλαλαγμούς που παραπέμπουν σε άνθρωπους των σπηλαίων, χτυπούν φίλους του ΑΡΗ μας που παραβρίσκονται στις κερκίδες, γονείς, μικρά παιδιά και γυναίκες, κάποιους ποδοσφαιριστές μας και τραυματίζουν με μαχαίρι στο πόδι τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας μας Ν. Πασσιαλή. Χτυπάνε ακόμα και ποδοσφαιριστή του Πάοκ ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει... Μαχαίρια, σιδηρολοστοί και πέτρες, τα όπλα που τους "παρέχουν" οι ηθικοί αυτουργοί των αθλητικών ιδιωτικών στρατών και του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου..
Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι...!!!

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, τα ΜΜΕ και τα κομματικά επιτελεία πλαστογραφούν, αποσιωπούν, διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και παραποιούν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Περισσότεροι από 3.100.000 ελεύθεροι πολίτες έφτυσαν κατάμουτρα το αισχρό πολιτικό σύστημα της χώρας και τους εκπροσώπους του. Η ηθική, το Σύνταγμά τους και ο ποινικός τους νόμος έχουν βιαστεί από ΟΛΟΥΣ τους επονομαζόμενους θεσμικούς παράγοντες αυτής της χώρας. Πόσο μάλλον η ίδια η απλή λογική.
Με προεξέχοντα τα φερέφωνα των ΜΜΕ, προσπαθούν με αλχημείες, αποσιωπήσεις-αποκρύψεις στοιχείων και μεγεθών να μας καταπείσουν πως το νυν κυβερνών κόμμα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη.
Ούτε μια φορά μέχρι τωρα, αναφέρθηκαν στο ποσοστό της θριαμβευτικής ΑΠΟΧΗΣ. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δίνουν τα ποσοστά χωρίς να αναφέρουν ότι αυτά αφορούν το σύνολο των ψηφισάντων και όχι των εγγεγραμμένων. Αν έκαναν τη σοβαρότατη αυτή διευκρίνιση, θα ήταν υποχρεωμένοι να δεχτούν πως εμείς, οι συνειδητοποιημένοι και αξιοπρεπεπείς άνθρωποι, είμαστε οι νικητές των σημερινών εκλογών και η ουσιαστική πολιτική δύναμη της χώρας.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής των τελευταίων ετών, σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες εθνικές εκλογές, καταγράφηκε, με ενδεικτικό το γεγονός ότι σε σχέση με το 2007 η αποχή είναι υψηλότερη κατά 4%. Τρεις στους δέκα ψηφοφόρους γύρισαν την πλάτη στους πολιτικούς και την πολιτική.
2.898.00 δεν προσήλθαν καν στις κάλπες. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τις 143,606 των άκυρων και τις 42,460 των λευκών, τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε την τεράστια έκταση που έχει η αρνητικότητα, που συνδέεται με την δυσαρέσκεια, την απαρέσκεια και την οργή προς τους πολιτικούς και την πολιτική.
Αυτό το ποσοστό των ανθρώπων, που διαρκώς αυξάνεται σε απόλυτα νούμερα, είναι αριθμητικά ισοδύναμο με το ποσοστό του πλειοψηφούντος κόμματος που ισχυρίζεται ότι έχει τη «λαϊκή εντολή» για την εξουσία.
Αναλογικά με το 32% των ανθρώπων που σαμποτάρισαν τις εκλογές, τα ποσοστά όλων των κομμάτων είναι σαφώς χαμηλότερα από τα επίσημα αποτελέσματα που διατυμπανίζουν οι κρατούντες.
Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν την απαξία και την οργή τους, τουλάχιστον, στις επιλογές τους κράτους και των διαχειριστών της εξουσίας. Οι επίδοξοι 300 εθνοπατέρες είναι απελπιστικά μόνοι τους στην εξουσία και η παράταση της κυριαρχίας τους μέσω των πρόσφατων εκλογών είναι πεπερασμένη και εύθραυστη. Γι’ αυτό και θα εφαρμόσουν περίπλοκα τεχνάσματα για να μπορέσουν να ανανεώσουν τους όρους επιβολής, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον κόσμο, όπως π.χ. αλλαγή ονομάτων υπουργείων με κοινωνικό προφίλ, ανανέωση υπουργών, σοσιαλιστικά μέτρα κ.λπ.
Αν σκεφτούμε το τι πέρασαν από τις κυβερνήσεις οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια (αδικίες, φοροληστρικές επιδρομές, εκμετάλλευση, καταπίεση, ανεργία, επισφάλεια στην εργασία, καταστολή, δολοφονίες, εμπρησμοί δασών και αμέτρητα ακόμα "πάθη του Χριστού") το ποσοστό της αποχής φαντάζει μικρό.
Είναι όμως ένα σημαντικό γεγονός. Είναι μια σημαντική επιτυχία αυτών των ανθρώπων που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τα πλοκάμια της εκλογικής εγκατάλειψης. Είναι στο χέρι τους να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα ή να βουλιάξουν στο τέλμα της αδιαφορίας.